GreekEnglishGerman
Επιλογή γλώσσας 
 Αρχική

Αγαπημένες συνταγές

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Μουσακάς το πιο διάσημο ελληνικό πιάτο !!!
Διάσημο όχι τυχαία μιας και αν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί μια εξαίσια γαστρονομική επιλογή καθώς και ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα !!!

Συστατικά: (για 4 άτομα)
λάδι 100gr
κρεμμύδι 60gr
κιμά 400gr
χυμό ντομάτας 300gr
μελιτζάνες 600gr
πατάτες 600gr
μπεσαμελ 800γρ
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες, τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Φτιάχνουμε την μπεσαμελ και ξεκινάμε το στρώσιμο του μουσακά. Στρώνουμε τα λαχανικά και τον κιμά εναλλάξ και στο τέλος την μπεσαμελ. Ψήνουμε σε 160˚C για 30 λεπτά.



 
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Χορταστικό, πλούσιο, εντυπωσιακό !!!
Αποτελεί ένα από τα βασικά οικογενειακά πιάτα της ελληνικής οικογένειας, εύκολο και γρήγορο αν μαγειρευτεί με αγάπη και μεράκι !!!

Συστατικά: (για 4 άτομα)
λάδι 100γρ
κρεμμύδι 60γρ
κιμά 400γρ
χυμό ντομάτας 300γρ
μακαρόνια 500γρ
μπεσαμελ 800γρ
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε μπεσαμελ κιμά και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε φόρμες το μίγμα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά και μετά την μπεσαμελ . Ψήνουμε σε 160˚C για 30 λεπτά.



 
ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ

Για μερακλήδες !!!
Τι γεύση, τι μυρωδιές, τι απόλαυση !!!

Συστατικά: (για 4 άτομα)
Λουκάνικα 600γρ
Πιπεριές πράσινες 1κιλό
Πιπεριές κόκκινες 300γρ
Κρεμμύδι 150γρ
Χυμό ντομάτας 60γρ
λάδι
αλάτι
πιπέρι
κρασί

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ζεματίζουμε για να φύγει το πολύ λίπος. Στην συνέχεια κόβουμε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρια να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε την σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα να πάρουν βράση για 5 με 6 λεπτά.



 
ΜΠΡΙΑΜ

Παραδοσιακό καλοκαιρινό πιάτο !!!
Ένα ιδανικό γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας, σερβίρεται ζεστό ή και «κρύο» με ένα ποτήρι λευκό κρασί !!!

Συστατικά: (για 4 άτομα)
μελιτζάνες 500γρ
κολοκυθάκια 600γρ
πατάτες 500γρ
πιπεριές πράσινες 100γρ
πιπεριές κόκκινες 100γρ
κρεμμύδι 150 γρ
καρότα 100γρ
χυμό ντομάτας 430γρ
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι
σκόρδο

Τρόπος παρασκευής:
Αρχικά κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα καρότα σε κύβους, τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρια να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε την σάλτσα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ταψί, ρίχνουμε την μισό δεμένη σάλτσα και τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.



 
ΦΑΒΑ

Θυμίζει τα ελληνικά νησιά !!!
Θρεπτικότατη και εκλεπτυσμένη πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη ποτέ !!!

Συστατικά: (για 4 άτομα)
νερό 2 λίτρα
φάβα 400γρ
κρεμμύδι 150γρ
ελαιόλαδο 200γρ
αλάτι
μαϊντανό
λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την φάβα και το κρεμμύδι, τα βράζουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Αλέθουμε στο μούλτι και ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.



 
 Επιστροφή
 
 
Copyright © 2017 amvrosia.com.gr Επικοινωνία    -    Ευκαιρίες καριέρας Not The Same - Marketing & Graphics Design powered by GoDigital CMS
 
Σαλατες - Salates - Αμβροσία - facebook