Αγαπημένες συνταγές
|
 |
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
Μουσακάς το πιο διάσημο ελληνικό πιάτο !!! Διάσημο όχι τυχαία μιας και αν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί μια εξαίσια γαστρονομική επιλογή καθώς και ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γεύμα !!!
Συστατικά: (για 4 άτομα) λάδι 100gr κρεμμύδι 60gr κιμά 400gr χυμό ντομάτας 300gr μελιτζάνες 600gr πατάτες 600gr μπεσαμελ 800γρ αλάτι πιπέρι μπαχάρι
Τρόπος παρασκευής: Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πατάτες, τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Φτιάχνουμε την μπεσαμελ και ξεκινάμε το στρώσιμο του μουσακά. Στρώνουμε τα λαχανικά και τον κιμά εναλλάξ και στο τέλος την μπεσαμελ. Ψήνουμε σε 160˚C για 30 λεπτά.
|
 |
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Χορταστικό, πλούσιο, εντυπωσιακό !!! Αποτελεί ένα από τα βασικά οικογενειακά πιάτα της ελληνικής οικογένειας, εύκολο και γρήγορο αν μαγειρευτεί με αγάπη και μεράκι !!!
Συστατικά: (για 4 άτομα) λάδι 100γρ κρεμμύδι 60γρ κιμά 400γρ χυμό ντομάτας 300γρ μακαρόνια 500γρ μπεσαμελ 800γρ αλάτι πιπέρι μπαχάρι
Τρόπος παρασκευής: Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε, ρίχνουμε μπεσαμελ κιμά και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε φόρμες το μίγμα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο κιμά και μετά την μπεσαμελ . Ψήνουμε σε 160˚C για 30 λεπτά.
|
 |
ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ
Για μερακλήδες !!! Τι γεύση, τι μυρωδιές, τι απόλαυση !!!
Συστατικά: (για 4 άτομα) Λουκάνικα 600γρ Πιπεριές πράσινες 1κιλό Πιπεριές κόκκινες 300γρ Κρεμμύδι 150γρ Χυμό ντομάτας 60γρ λάδι αλάτι πιπέρι κρασί
Τρόπος παρασκευής: Αρχικά κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ζεματίζουμε για να φύγει το πολύ λίπος. Στην συνέχεια κόβουμε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρια να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε την σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα να πάρουν βράση για 5 με 6 λεπτά.
|
 |
ΜΠΡΙΑΜ
Παραδοσιακό καλοκαιρινό πιάτο !!! Ένα ιδανικό γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας, σερβίρεται ζεστό ή και «κρύο» με ένα ποτήρι λευκό κρασί !!!
Συστατικά: (για 4 άτομα) μελιτζάνες 500γρ κολοκυθάκια 600γρ πατάτες 500γρ πιπεριές πράσινες 100γρ πιπεριές κόκκινες 100γρ κρεμμύδι 150 γρ καρότα 100γρ χυμό ντομάτας 430γρ μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι σκόρδο
Τρόπος παρασκευής: Αρχικά κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα καρότα σε κύβους, τα τηγανίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρια να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε την σάλτσα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ταψί, ρίχνουμε την μισό δεμένη σάλτσα και τα βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
|
 |
ΦΑΒΑ
Θυμίζει τα ελληνικά νησιά !!! Θρεπτικότατη και εκλεπτυσμένη πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη ποτέ !!!
Συστατικά: (για 4 άτομα) νερό 2 λίτρα φάβα 400γρ κρεμμύδι 150γρ ελαιόλαδο 200γρ αλάτι μαϊντανό λεμόνι
Τρόπος παρασκευής: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, την φάβα και το κρεμμύδι, τα βράζουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό. Αλέθουμε στο μούλτι και ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
| |
|
Επιστροφή |
|